Какво, Инеада ли? За пръв път чувам...

Плажната ивица на турския курорт Инеада е най-дългата от делтата на Дунав до Босфора – 15 километра широк златист плаж. Пясъкът на север започва от края на живописния едноименен нос Инеада, а на юг се слива неусетно с горите на Странджа планина. Недокосната природа, обявена от турското правителство за Национален парк. Впечатлението е още по-силно, когато видите всичко в действителност...

Вече се заинтересувахте? Тогава на път...

Вила „Южни морета“

Вила „Южни морета“ се намира в непосредствена близост до безкрайния плаж и е с невероятна гледка към залива. Вие сте някъде по средата между Бургас и Босфора, и наоколо няма никакви промишлени замърсители. Черно море е също така красиво, както в България, само че по-топло и по-чисто.

Вила „Южни морета“ не е хотел, нито пансион. Гостите идват само с предварителни покани. Всяко лято във вилата се събират стари и нови приятели, мислещи хора, които ценят индивидуалността и романтиката. Всички ние харесваме турската природа, турските хора и тяхното пословично гостоприемство.

На всеки етаж от вилата има по един апартамент и едно студио. Студиото (30 м2) се състои от преддверие, стая с тераса и изглед към морето, просторна баня и кухненски бокс. Апартаментът (40 м2) се състои от дневна с тераса също с изглед към морето, отделна спалня, кухненски бокс и баня.

В кухненските боксове има всичко необходимо за самостоятелно домакинстване, включително посуда, прибори, печка и хладилник с камера. Обща голяма кухня с трапезария на партера дава възможност за кулинарни експерименти и групови трапези. Гостите се събират за барбекю в беседката на двора или на просторната тераса над последния етаж с панорамна гледка към морето, езерата и Странджа.

В сградата има интернет, навсякъде е поставена спътникова телевизия. За семейства с деца има обширен заграден и безопасен двор за игра. За колите има частен паркинг. Желаещите могат да ползват качествени велосипеди и каски.

Next

Походи и екскурзии в околностите на Инеада

Вие сте погледнали вече някои от снимките и сте приятно изненадани. Вероятно сте потърсили и в интернет отзиви от други българи. Разбрали сте, че във Вила „Южни морета“ ще намерите тишината и спокойствието, съчетани с прекрасна морска панорама.

Тъй като сте от онзи тип хора, за които безкрайният плаж не е достатъчен, когато сте с нас във Вила „Южни морета“ ще имате възможност за разнообразни походи и екскурзии. Някъде ще можете да отидете пеша, ще берете странджански билки и горски плодове, другаде ще пътешествате с кола или колело, а има и места, където и с джип не ще можете да стигнете.

Ако сте средно тренирани, можете да се включите в поход по безкрайния плаж (природен резерват с много плажни лилии) покрай лонгозните гори и езерата до Панаир Искелеси.

Можете да посетите пещерата „Дупница“ в Странджа, една от най-красивите пещери в цяла Турция. Препоръчваме велопоход до село Сислиоба с разглеждане на средновековната крепост Сислиоба Калеси, подобна на крепостта при Маточина в България.

Друга възможност е разходка с кола до древното морско градче Къйъкьой (Мидия), от юг и от север романтично заобиколено от реките Казан дере и Пабуч дере. По пътя има гъсти Странджански гори.

Ще посетите и плажа срещу българското Резово до село Беендик, както и романтичните заливчета наоколо. Оттам ще можете да снимате и българския бряг.

Next

Вкуснотиите на прочутата турска кухня ви очакват!

В Инеада гладни няма да останете. Има ресторанти и магазини, а пословичното турско гостоприемство ще направи посещението им празник. Няколко миниатюрни фурни вадят винаги топли и съблазнително напукани хлябове, а заедно с тях и питки, баници, бюреци и гевреци - всичко онова, което ухае на дълбоко скътани детски спомени. За киселото мляко не е нужно да говорим – просто трябва да го опитате.

Рибата е друга добра възможност за обогатяване на менюто. Разнообразието, преснотата, както и светкавичното почистване пред очите на клиента задоволяват и най-претенциозния. Направо ви я изпичат пред вас и можете да си я вземете за вилата. Няколкото рибни ресторанта с разкошна гледка към залива са добра алтернатива за прекарване на летните вечери.

Next

Ще дойдем пак!

Седейки на терасата на покрива на Вила "Южни морета" вече сте усетили магията на Инеада. Планинският въздух от дивите лонгозни гори, гледката вечер към лунния път на вълните, и към този безкраен плаж, който сякаш е останал от праисторическите времена, ще ви накара да се връщате отново и отново във Вила „Южни морета“, за да изпитате романтиката и комфорта само на една ръка разстояние от южната българска граница. А създадените тук приятелства ще продължите и в България.

Next

Свържете се с нас!

Ще се радваме да ви предложим допълнителна информация. Можете да се свържете с нас по всяко време, ще ви отговорим веднага.

contact@igneada.eu

Галерия

Вилата и двора

Студио

Апартамент

Плажът

Езерото Мерт

Планината